Att hitta sig själv..

Ibland förvånas jag över hur väl personer känner mig utan att jag tänker på det. Hade en så jävla bra dag i fredags, var så glad men allt raserades på kvällen och jag grät hela natten och morgonen och mådde så dåligt att jag kände hur ångesten tog över min kropp över att jag kände mig så hjälplös.. allt för att jag inte vill såra utan kniper igen och tar all skit för att jag tänker mer på andra än mig själv.

I lördags så åkte jag till Stockholm för 1 dygn (mer om det senare) för att umgås med mina fina kusiner. För er som inte känner mig så är mina kusiner som mina syskon, dom känner mig bättre än vad jag känner mig själv. Jag prata om mitt mående och de tog inte mer än några minuter innan dom berätta för mig var mitt problem var.. jag fatta inte att jag inte själv märkt det?!

- Nadja, du har tappat bort dig själv. Du är inte dig själv längre och har inte varit det på säkert 10 år. Du har låtit din familj gå före allt och bara fokuserat på att få dom att må bra. Du är ju tjejen som är galen och spontan, dina framtidsplaner var så stora förut! Du skulle göra karriär, resa massor och New York stog högt upp på din lista. Du ville alltid ha spänning och såg till att saker hände och INGET av det där har du gjort på 10 år. Du lever ett "svensson-liv" som du aldrig velat ha är det konstigt att du mår dåligt?

Så jävla rätt! Detta är inte jag, inte någonstans. Inte konstigt att jag känner mig utanför för jag känner inte samma sak som alla andra. Jag älskar min familj så ta det inte fel, jag vill inte ha en minut utan dom! Men jag vill inte ha volvo, villa & 2.3 barn.. Jag vill ha det precis som jag har nu fast med mig själv i en del utav vardagen. Jag vill göra spontana galna roliga saker, jag vill leva!

Jag vill ha en karriär, jag vill ha fart och fläkt, jag vill att oväntade saker ska hända och jag vill ha kul! Jag vill ha fredagsmys med familjen men jag vill även ha lördags-galej med folk som får mig att vara Nadja och inte fru eller mamma. Min andra kusin sa:

- Men Nadja.. under alla dessa år.. du och jag var så jävla nära och hur ofta har vi umgåtts och hittat på saker de senaste 12 åren? Du har inte gjort något som du gjorde förut utan bara tänkt på att inte "lämna familjen".


Så rätt igen.. Jag har lovat att ändra på mig jag ska våga vara självisk utan att få ångest över att jag tror att jag är en dålig mamma eller fru för det.

Vissa människor drömmer om det livet jag har (familj, bilar, bra jobb, äger en superfin bostadsrätt, fina vänner) man vill ha trygghet men jag vill ha lite till för jag blir så rastlös och tycker det är tråkigt när alla veckor ser likadana ut... jag vill ha spänning och det ska jag ha nu!

Noak förstår mig till 110% och respekterar detta och tycker att det är skönt att jag kommit fram till detta. Han är totalt olik mig på denna biten, han vill ha tryggheten och "svensson livet" men tycker som jag att man kan kombinera detta så det ska gå bra detta och han vill att jag ska vara lycklig för då är hela familjen lycklig. Han insåg att mina kusiner hade rätt, att jag bara levt för honom och numer Angelina.


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag har alltid tänkt "för att jag ska kunna vara en bra mamma & fru - så måste jag göra det jag trivs med" Och så är det.Jag var mamma-ledig i 5 månader. Sen började jag jobba heltid. Dåligt i mångas ögon, men jag var tvungen. Vi flyttade från idyllen på landet, hus vid vattnet & stall utanför dörren - min man älskade det. Men jag mådde så extremt dåligt där ute. Till slut kompronmissade vi. Hittade en fin lägenhet inne i stan, i ett fint område. Dyrt som fan - men fint. Han förstod hur jag mådde & att jag behövde komma in till stan. jag klarade inte av att sitta "låst" ute på landet.Du måste tänka på dig själv Nadja, du har världens finaste man som står vid din sida hela tiden & det ända Angelina mår bra av är en glad & välmående mamma - vad väntar du på stumpan?Jag fick höra "livet tar slut" när man får barn. Helvete heller. Livet har bara börjat.Ditt liv har bara börjat - du kan göra allt du vill & lite till!KRAM <3

2011-10-31 @ 21:16:12
URL: http://inwe.se
Postat av: Johanna

Åh Nadja! Det där var som att beskriva mig med... kanske ska slå våra kloka ihop??!!

Stor kram!

2011-11-14 @ 14:22:07
URL: http://karleksallen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0