Livet är den största gåvan - man får det gratis!


Igår så var det en mindre bra kväll. Jag bröt ihop totalt inför min mamma och man. Jag grät som aldrig förr och jag skrek nog som aldrig förr också..

Jag satte ner foten och berätta för dom hur jag känner, att jag alltid får så mycket negativ kritik och att jag inte orkar längre. Jag kämpar varje dag för att få familjen att fungera, det är svårt och det är tufft som satan. Att jag många gånger känner för att kasta handduken och ta Angelina och dra iväg långt från familj, vänner & jobb. Att jag är på gränsen att bryta ihop men att jag hela tiden biter ihop och intalar mig själv att jag är den starka länken och faller jag så faller allt. Jag är en perfektionist som jag skrivit om tidigare, hela mitt liv måste vara perfekt och jag kommer så småningom bränna ut mig som min mamma sa om jag fortsätter i denna takt..

Jag är en känsokall människa, jag har alltid varit det och kommer alltid vara det. Jag har försökt i så många år att ändra på mig och kämpar varenda minut där hemma men pressen har blivit så stor att det slår bakut.. Man är den man är helt enkelt. Min mamma berätta också hon mått dåligt pga att jag är så känslokall men att hon lärt sig att acceptera att jag är sådan och att de är inget nytt, jag har varit likadan sen barnsben.

Att jag dessutom så ofta får höra mycket negativt om min träning gör det hela ännu tyngre, jag brinner för träningen och älskar allt som har med det att göra. Jag tränar bara 3 ggr i veckan (60 minuter per gång) och skulle vilja träna mer men har man familj så måste man fokusera på den också vilket jag gör men när jag då får höra att jag inte prioriterar familjen utan träningen så blir jag skitarg och igår så orkade jag inte ta den skiten mer för att jag vet att jag inte gör något fel alls i att prioritera mitt välmående 3 dagar i veckan och två utav dom tre så har Angelina redan gått och lagt sig för jag tränar inte först 19.30 på kvällen..

Men alla motgångar gör mig starkare! Jag reser mig upp med nya insikter och mer "jävlar anamma" och vänder det negativa till en utmaning och tar mig an den till 100%.

Never sacrifice who you are just because someone has a problem with it

 

 

♥ Min familj är mitt allt, utan dom är jag ingenting ♥


Kommentarer
Postat av: Keilia

Ja hoppas de blir bättre när sommaren är här:D

2011-05-27 @ 12:16:01
URL: http://kilja.blogg.se/
Postat av: Louise

Håller med dig i många utav tankegångarna som

du nämner! Livet är väldigt tufft ibland och jag kan

precis som du känna att jag är självaste länken!

En otroligt jobbig känsla efter som det är många

bitar som är beroende av mig för att fungera!

Jobbet, familjen, vännerna o hästhoppning, som är

min stora passion här i livet! Jag brukar få ta pauser

med allt som rör hemmet o ha "bytar veckor" med

mannen, för att fokusera på positiva saker o må bra

i mig själv, och just för att orka! Oj vad långt detta blev

men det jag egentligen vill ha sagt är att du inte är ensam!!

Du måste sätta ditt välbefinnande först, annars mår ju

övriga familjen inte bra om inte du gör det! Stor eloge för

att du tar upp det och en massa styrkekramar!

2011-05-27 @ 12:38:27
Postat av: Nadja

Louise: Tack för din kommentar, och tanken bakom detta inlägg är just att få folk att förstå att livet inte är perfekt för någon.. Kram <3

2011-05-27 @ 12:50:32
URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Postat av: uh-huh-me.com ~ Nettan

Så grymt bra att du satte ner foten det är ibland verkligen det enda sättet att få fram sitt budskap på, tyvärr! Hoppas att det lättar för dig nu och att du får andas ut och vara dig!Och visst ;-) frågan är hur du tar dig hem för mina väskor lär vara fullproppade efter all shopping hahaTrevlig helg!

2011-05-27 @ 13:01:39
URL: http://uh-huh-me.com
Postat av: Malin

Starkt av dig att berätta om det i bloggen, livet är ingen dans på rosor!Men vem är det som kritiserar din träning, det du brinner för? Det som gör dig till den DU är och det DU "lever" för. Det är DITT val i livet, och det tycker jag är en självklarhet som ska både accepteras och respekteras. Jag är glad för att du verkligen vet att du inte gör något fel i att prioritera träningen och att du inte låter någon köra över dig och dina val, egentid och välmående är viktigt för att få vardagen att fungera i övrigt.Jag hoppas att det lugnar sig och att det känns bättre snart! Ibland krävs det inte så mycket mer än att bryta ihop och komma igen. Jag älskar dig precis som du är, för att du är en så otroligt fin vän! Varesig du är perfektionist, träningsnarkoman eller känslokall. Du är DU, och det kan inget ändra på!STOR kram!

2011-05-27 @ 13:17:07
URL: http://andthroughitall.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag menar vartenda ord!Alla människor gör sina olika val i livet, och jag tror inte att du skulle kritisera dina nära och käras val sålänge de mår bra av dem. Snarare uppmuntra och vara glad för att de runt omkring dig hittat något som de mår bra av!

Jag skulle t.ex. aldrig någonsin förbjuda eller nedvärdera Arne att göra något som han verkligen älskar, vad det nu än skulle vara. Visst kan jag avsky att sitta ensam ibland (och visst kan jag ge honom dåligt samvete ibland), men så länge jag vet att HAN mår bra och att det gör honom lycklig så.. ja, då respekterar jag det! Så är det i alla relationer, man måste lära sig att både ge och ta, utan att kritisera.Och du har så rätt ang bloggen, det är så mycket man inte skriver och vill lämna ut till allmän beskådan. Herregud, folk tror väl inte annat än att jag ligger utslagen på soffan som en flodhäst hela dagarna, och att hämtning på dagis är det enda ansträngande jag gör ;-) Haha!KRAM!!

2011-05-27 @ 13:43:32
URL: http://andthroughitall.blogg.se/
Postat av: Carro Adria o Devin

Gooo Girl.

Härligt att läsa att man inte är själv om att tycka att livet är skit, att man sitter på botten av havet, att man sitter långt in i grottan mm.

Man försöker vara bästa älskare bästa mamma bästa allt och bara har negativitet runt om sig.

Men som du skriver bara båt igen 100 % tuta och kör. Livet inbär upp och NER gångar. Har precis börjat tagit mig ur en skitsvacka men ligger fortfarande och dinglar för utbrått och åka till närmsta psyk.

Styrke kramar till dig tjejen.

2011-05-27 @ 14:20:51
Postat av: Carro Adria o Devin

Gooo Girl.

Härligt att läsa att man inte är själv om att tycka att livet är skit, att man sitter på botten av havet, att man sitter långt in i grottan mm.

Man försöker vara bästa älskare bästa mamma bästa allt och bara har negativitet runt om sig.

Men som du skriver bara båt igen 100 % tuta och kör. Livet inbär upp och NER gångar. Har precis börjat tagit mig ur en skitsvacka men ligger fortfarande och dinglar för utbrått och åka till närmsta psyk.

Styrke kramar till dig tjejen.

2011-05-27 @ 14:21:13
Postat av: K a j s a j i

Ibland måste man sätta ner foten. Tror det är många som känner som du, att man ska vara den där starka pelaren hela tiden men till slut orkar man inte bära allt längre.Och det där med träningen, ta INTE åt dej. Du måste ju få göra något som du älskar också :)

2011-05-27 @ 14:23:22
URL: http://kajsaji.com
Postat av: Anna - Mamma till Emilia med albinism

Ibland måste man säga ifrån, då allt blir för mkt.

Vi alla ser olika på saker och ting, saker och ting fungerar olika från familj till familj.

Jag känner de som tränar precis som du 3 gånger i veckan och vissa som jag, som kanske inte tycker det är helt ok, i min familj!Jag tänker väl lite som så, tänk om jag tränar 3 gånger, tänk om mannen tränar 3 gånger.

Trots vår dotter sover måste vi hinna få tid till varandra.Så det är så olika, men jag tror framförallt att det är viktigt att man kan prata om allt, komma fram till en lösning som båda trivs med.Sen tror jag även att det är viktigt för dig att kunna slippa lite på ditt perfekta =)

Allt behöver inte vara perfekt, ibland får det vara lite rörigt och du ska se att det går runt ändå =)Du ska inte heller behöva tänka att nu så..utan du ska bara kunna vara för tillslut kommer du att må dåligt, å det är inget kul att behöva gå på piller, som jag gör =)

Det är så vanligt att många gör det.

När jag blev sjuk fick min sambo göra allt då jag mest sov och sov och sov, då lärde jag mig, allt fungerar trots jag inte finns med överallt, blir kanske inte lika perfekt ;o) men det går =)

2011-05-27 @ 15:03:47
URL: http://www.annasdagar.se
Postat av: Anna - Mamma till Emilia med albinism

Svar på din kommentar annars kan det missuppfattas =)

Så kul att du skriver det, jag simmade samma idag som i mån 2km, de man nämner det för säger oj så bra.

Själv tycker jag att ja men jag simmar ju bara på, det känns inte så mkt men jag känner mig mkt starkare och piggare =)

2011-05-27 @ 15:06:43
URL: http://www.annasdagar.se
Postat av: emilia

Jättebra att du satte ner din fot! Det är en start på ngt nytt för dig hoppas jag. Låter kämpigt det du skriver. Även fast du ses som "känslokall" så verkar det som att du sprudlar av känslor och det var bra att de fick komma ut!Må gott!

2011-05-27 @ 17:44:02
URL: http://espot.blogg.se/
Postat av: Mrs Bernhardsson

Vem säger negativt om din träning?!. Den skulle jag allt vilja ta ett snack med. Det är väl hur bra som helst att du har något du brinner och träning hur bra är inte det för kroppen. Jag tränar som du alså tre gånger i veckan 1 timme åt gången och jag älskar det och det får mig att orka och må bra. Man behöver något som är sitt. Livet är tufft ibland och man kan inte göra mer än det bästa utav det. Jag tycker du verkar göra ett super bra jobb med allt kring dig. Hoppas du snart känner dig på bättre humör. Kram på dig

2011-05-27 @ 19:44:42
URL: http://mrsbernhardsson.blogg.se/
Postat av: Mrs Bernhardsson

Vem säger negativt om din träning?!. Den skulle jag allt vilja ta ett snack med. Det är väl hur bra som helst att du har något du brinner och träning hur bra är inte det för kroppen. Jag tränar som du alså tre gånger i veckan 1 timme åt gången och jag älskar det och det får mig att orka och må bra. Man behöver något som är sitt. Livet är tufft ibland och man kan inte göra mer än det bästa utav det. Jag tycker du verkar göra ett super bra jobb med allt kring dig. Hoppas du snart känner dig på bättre humör. Kram på dig

2011-05-27 @ 19:46:23
URL: http://mrsbernhardsson.blogg.se/
Postat av: Catti

Du är så klok gumman och jag hoppas att du fick ut mycket du ville ha sagt iom ditt breakdown. Det är hårt att vara mamma, jobba heltid och dessutom ha intressen som i princip håller allt vid liv, vid sidan om. Jag skulle, precis som du, inte klara mig utan träningen. Då skulle jag vara en betydligt sämre mamma, fru och medarbetare på jobbet och jag tycker det är så synd att vissa inte fattar sånt här. träningen är såklart mest för en själv men samtidigt mycket för allt runt omkring. Det är ju en energikälla!Jag är precis som dig. Ganska känslokall och har alltid varit. Svårt med känslor och att visa/berätta helt enkelt. Jag har blivit mycket bättre sedan jag blev tillsammans med Anders som är en extremt känslig person, som visar precis vad han känner för mig varje dag, men samtidigt kommer jag alltid vara den jag föddes till. Jag vet hur du känner. Kram gumman, du är grym!!!

2011-05-27 @ 22:01:37
URL: http://www.catti.se
Postat av: Jacqueline

Du är så stark vännen och ibland måste man få bryta ihop. Det blir jobbigare när folk inte kan stötta och förstå att man måste sköta om sig själv för att fungera för andra. Du behöver träningen för att må bra och göra ett bra "jobb" att vara mamma och fru. Hoppas det blir bättre i alla fall.Livet är bra tufft periodvist och man måste kämpa för att orka med. Du är bäst vännen!

Hoppas vi kan träffas snart för lite lek också. :) kram

2011-05-29 @ 13:44:44
URL: http://jacqueline87.blogg.se/
Postat av: Emelinda

Du är en kämpe och jag är stolt över dig att du hade modet att visa vad du verkligen känner!KRAM

2011-05-29 @ 20:36:06
URL: http://emelinda.gopshusgarden.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0