Väldans bra dag!

Allt började igår, Tessan och Patrik kom över och hade med sig jätte fina presenter och stannade till ca 22.30. Var skönt med besök =)))

Sen matade jag Angelina och så vid kl 01 så gav vi henne 90ml i flaska som jag pumpat ur under dagen och hon blev så nöjd att vi fick sova från 02-06 och då var de amning sen sov vi från 07-09.30!! Förstå vad underbart *ler*

♥♥♥

Dagen har spenderats nere på stan och på rutin besök på BVC och allt var jätte bra. Hon väger nu 3655g och hade växt till 52½ cm =) BVC tanten tyckte vi var så pålästa och att de var jätte bra! Hon kommer på hembesök på måndag, vet inte riktigt vad dom gör då?

Pratade även med BVC om att jag märkte att när jag använder pumpen på mitt bröst som jag opererade bort tumören i att de kommer bara max 30 ml åt gången och att Angelina även inte blir lika nöjd när jag ammar henne på de bröstet (på andra bröstet kommer de ca 60ml på bara 10 minuter) men hon sa att de är ingen fara, jag får bara se till att amma mer på de bröstet som fungerar bäst men se till att använda de som de inte kommer så mkt av för mjölkgångar kan bildas på nytt vilket jag inte alls visste först hon berättade det.

Så nu kan jag vara lugn! Nu är de snart dags för mat och sen måste vi ut och kika på Maj-brasa, dock blir de inga fyrverkerier i år *gråter* Angelinas öron är nog inte så pigga på de ljudet direkt!


Angelina i Lindas knä

Ha en trevlig Valborg!!

Underbara dag igår

Igår så gick vi ut och gick, stannade till i Stadsparken och matade alla fåglar och njöt av solen. Dock blåste det lite kallt men de är ju bara april =) Och så blommade det så himla vackert, jag älskar denna tiden!Vi träffade Arne och Malin oxå, snackade en ganska bra stund vilket var trevligt och så skildes vi åt och vi gick ner på stan och så hem. Klockan gick så fort! Anna, Johan & Linda kom hit och hälsade på Angelina och hon fick så fina presenter (som jag glömt att fota) vilket var väldigt uppskattat.

Hade även en elektriker här som drog el till diskmaskin så nu återstår det bara att köpa en vilket ska bli himla skönt för disken är såååå tråkig att ta tag i just nu.

Pigg som en lärka?

Ja inte är de jag eller Noak jag pratar om, utan lilla Angelina var vaken mellan 19-02.00. hon gnäller och gnäller, jag ammar och ammar men de hjälper inte. Hon sov till 06.30 och började gnälla igen och fick mat och för en timme sedan vaknade hon och gnällde och jag ammar igen.

Har hon ont i magen? Är hon övertrött? Har jag tillräckligt med mjölk?

Tusen frågor men inga svar. Inatt tog jag fram bröstpumpen för att testa att pumpa ut minst en måltid och ge henne, efter 1 timmes pumpande hade de bara kommit ca 35ml och de ska vara 75ml minst för en måltid... prövade att värma brösten och att jag ammade henne samtidigt som jag pumpade för att mjölken rinner till men icke.

Noak gick och köpte miniform och semper mafdroppar + ersättning för jag måste testa!

Är det någon som vet om jag själv ska boka tid på BVC? På BB sa dom att BVC kontaktar mig, men jag har inte hört något av dom :-/Nu somnade Angelina vid bröstet men hon sover så ytligt att så fort jag rör på mig så vaknaar hon och blir sur,jag som måste tvätta håret för kl 14 har jag tid för att färga det mörkt och magen skriker efter frukost ochj Noak är iväg för att hjälpa mamma och kommer säkert vara borta i 1½ timme... hur ska jag lösa detta? *skrattar*

Förlossningsberättelse (OBS! Lååååång!)


Allt började torsdagen den 16 april, stod i köket strax efter 12 på dagen och gjorde min dagliga dos av hallonbladsthé
och väntade på att mamma skulle komma och tvätta våra fönster.

Hon kom väl vid 12.30 ungefär och jag står vid spisen och får en kraftig sammandragning som gör ont dessutom,
jag tänker inte mer på det utan går och sätter mig i soffan igen.

Jag var jätte trött och orkeslös, dagen innan hade jag varit piggare än piggast! Var hos mormor och var ute och gick med mamma och kände som att jag skulle kunna flytta hela lägenheten med alla energi jag hade men nu var den som bortblåst..

En timme senare får jag en till sammandragning som gör ont, säger då detta till mamma som blir nervös och förväntansfull medans jag bara viftar bort de och säger att det är nog bara förvärkar för det gör inte så ont även om det gör ont.

Jag har skickat ett sms vid detta laget till Noak men han har inte svarat på det så jag ringer honom, han har läst sms:et men dom  har så mycket att göra på jobbet att han inte haft tid att svara. Dessutom var han tvungen att ta in en bil nu och var tvungen  att lägga på. Han tog de inte på allvar han trodde bara de var förvärkar han med ;-)

Vid 15-15.30 tiden så har jag sådana "förvärkar" som kommer var 15-16 minuter och håller i sig i ca 1.30-2 minuter varje gång. Mamma säger att hon märker att jag har ont även fast jag inte visar det, mamma satt i soffan och försökte titta på mig men sa att jag såg så lugn ut.

När klockan är 17.00 så ringer jag Noak och säger att han inte får jobba över. Han måste säger han men jag säger till honom att nu måste han lyssna på mig, visst de kanske är falskt alarm men nu kommer dom var 9:e minut och håller i sig lika länge som innan. Dessutom var jag hungrig så han fick åka och köpa mat för jag orkade inte laga mat nu.

Strax innan 18 är han hemma, mamma säger till honom att de nog är på gång men att som vanligt så visar jag inte att jag har smärta. Det enda dom märker är att jag sätter handen för ögonen och slutar att äta typ hela tiden och andas djupt. Vid detta laget så vill jag bada så Noak tappar upp ett bad så jag ska få slappna av.

Jag kommer ju på att om de är på riktigt så måste jag ju raka benen och tvätta håret! Sagt och gjort jag börjar raka benen och får göra uppehåll hela tiden för att det kommer värkar. Noak kommer in och tvättar mitt hår.

Jag kliver upp och jag mår mycket bättre, tror att det har slutat så mamma hon går hem och säger att vi ska ringa om vi vill att hon ska komma.

Vi fortsätter att klocka värkarna som kommit tillbaks så fort mamma har gått,den är ca 19.00 nu. Nu är de 6-8 minuter imellan och dom varar fortfarande i ca 1.30-2 minuter. Jag säger till Noak att dom ska ju vara i ungefär 50sek och komma 3 stycken på 10 minuter så detta är nog inget.

Jag andas mig igenom varje värk och det börjar bli tungt men det gör fortfarande inte sådär ont som alla beskrivit det för mig och jag tror fortfarande inte att de är riktiga värkar.

Vid 21 tiden så ringer Noak in till förlossningen för att få lite tips och se vad dom tycker. Dom sa bara att vi får komma när
vi vill och så tog dom mitt personnr för att vara förberedda.

Jag ligger nu i soffan och vi kollar på TV, jag fortsätter att andas och vid 21.30 så frågar jag Noak om vi inte ska åka
upp bara för att se om de har hänt något eller om de är falskt alarm. Han säger att jag måste bestämma detta själv och jag säger att han kan packa färdigt BB väskan iallafall.

Vid 21.45 så tycker jag att jag börjar bli så trött på smärtan att vi ska åka upp så kan jag iaf få en sovdos så jag får sova lite granna. Sagt och gjort vi tar med oss allt och de tar tid för jag får ju mina värkar med jämna mellanrum och måste stanna upp. Det var inte de minsta skönt att åka bil ska jag säga!

22.15 så ringer vi på förlossningen och dom släpper in mig i intagningsrum nr 2 där dom sätter mig i CTG maskinen i ca 30 minuter  för att registrera värkarna. Efter det så kommer Barnmorskan in och säger att hon ska undersöka mig för att se hur öppen jag är.

Hon tittar på mig och säger: Vilket jobb du har gjort! Här blir de bebis, du är öppen 7 cm redan!
Jag: Eh va?!?! Skojar du....jag trodde du skulle säga 2-3 cm och de trodde Noak likaså.

Sen börjar vi prata bedövning, jag säger att jag är öppen för allt och att jag tänkt på ryggmärgsbedövning men BM viftar bort detta och säger att jag är så otroligt duktig som tagit mig så här långt utan något smärtstillande så hon avrådde mig från det och jag lyssnade på henne. Dom tappade upp ett bad till mig så jag satte mig där medans Noak baddade min panna med en kall handduk.

Jag var så chockad, det skulle ju göra så ont att man tror att man ska dö men så kände ju inte jag. BM sa att de gått så fort och bra för att jag varit så avslappnad hemma och att jag är så duktig på att andas rätt vilket gör att det inte gör lika ont.

Vid midnatt så säger jag att jag vill in till rummet och testa lustgas, sagt och gjort. Vet inte om jag tyckte lustgasen var
Så spännande.. jag kände mig inte full eller borta i huvudet som alla beskriver det. Jag sa inga konstiga saker och jag kände inte av den..eller jo 2 ggr kände jag mig yrslig men inte mer än så men den hjälpte en att andas så jag fortsatte med den.

När klockan var 02.00 så så var jag öppen 10 cm så då valde vi att ta hål på fosterhinnan så att vattnet gick. Nu trodde jag att de skulle börja göra svinont men...icke! BM var så imponerad på mig, hon sa samma sak som mamma: Hon är ju så lugn, man ser inte ens att hon har ont!

Sen hände inte mycket mer, timmarna gick och jag började bli lagom trött. Jag trodde bebis skulle vara ute till kl 04 och Noak sa innan 07. BM varnade mig för att man kan få krysta upp till 1½ timme som förstagångs föderska och det var jag med på.

Klockan gick och inte först vid 04 började krystvärkarna, och detta kändes inte heller som alla beskrev.. de kändes inte som att jag skulle behöva "göra nr 2" utan de gjorde bara ont! Och jag tyckte inte heller att de kändes som att jag krystade ur "fel hål" som alla beskriver det hehe.

BM var lite orolig för att jag var så himla liten i bäckenet, men vi körde på. Jag prövade allt man kunde, körde fortfarande
utan smärtlindring för nu var lustgasen helt värdelös! Jag satt på boll, pall, stod upp på knäna, gynställning, liggandes
på sidan. Sidan fungerade bäst för jag hade så jävla ont i ryggen!! När dom la mig på rygg så skrek jag rakt ut och fick
panik för de kändes bokstavligen talat som att min rygg skulle gå av. När de hade gått 2 timmar så var jag så jävla trött
att jag ville ge upp, jag orkade verkligen inte!! BM kände att de fanns inga alternativ kvar snart, så med min tillåtelse
så kallade dom på läkaren som kom och kikade och kände... de var dags för sugklocka sa dom! Hon kommer inte komma ut så här för du orkar inte mer. Än en gång så tvingade dom mig på rygg och jag skrek och fick panik igen så Noak och BM fick hålla fast mig och försöka lugna ner mig.. de var fortfarande ingen smärta i mage eller "där nere" som störde mig utan de var ryggen!

Dom satte på sugklockan och drog första draget och fy farao va de kändes! Krystvärk nr 2 så tog dom fram en handduk som en undersköterska stod mitt emot mig och så skulle jag dra av kung av fosterland samtidigt som jag krystade och dom drog i mina ben och tryckte bak dom och nu var huvudet precis där ute och jag var tvungen att vänta på nästa krystvärk, inte skönt men de var inte så farligt tyckte jag, de kändes som att de brände ungefär. Nu kom krystvärk nr 3 och jag tog i så att jag var blå i ansiktet och Noak han bara grät av att se mig lida så mycket. Jag kände hur läkaren drog och drog och helt plötsligt så sa de PLOPP!!! Och så låg det en bebis på mitt bröst.... jag blev så chockad!

Nu låg hon där, en perfekt liten tjej och jag fattade inget.. vad hände? Är de klart nu?.. Noaks tårar dom rann nedför kinderna och digitalkameran kom fram och sen kom filmkameran fram och han filmade när han klippte av navelsträngen. Dom la henne på mitt bröst och hon började snutta på engång. Nu skulle vi bara vänta på att moderkakan ville komma ut, dom lirkade och hade sig och bad mig krysta igen och tillslut så kom den ut, sen hängde dom sig på min mage för att få ut blod och skit och de gjorde ONT! Men att ha lilltösen på bröstet gjorde allt enklare även om jag kände mig förvirrad. BM syr mig med tre stygn och sen är de klart.

Kort därpå så kom mamma in till förlossningen och så satt hon där med oss i ett par timmar. Hon fikade med oss och tog hand om lilltösen dom första timmarna då jag och Noak var så trötta och chockade båda två. Undersköterskan kom in och bad mig gå på toaletten för dom hade så fullt på förlossningen att dom behövde få upp oss på BB och jag måste testa att kissa innan dom låter mig åka upp till BB.. Jag går upp sakta och försiktigt och rätt var de är så sliter en undersköterska upp dörren och tar tag i mig och de kommer 3 till springandes och tar tag i mig och jag fattar inget.. då hade mamma på känn att något var fel och hade larmat och de var ju bra de för jag tuppade av där inne på toaletten en kort sekund innan dom kom in. Snabbt som attans tvättar dom av blodet på benen och slänger upp mig i sängen där jag blir beordrad att ligga ner....

Jaja, efter mycket om och men så blir jag uppskjutsad till BB och mamma får åka hem och så börjar livet som en familj! Den häftigaste och mest omtumlade dagen jag någonsin kommer att få uppleva, jag skulle aldrig byta ut denna upplevelsen mot något annat.

Jag ville ju inte ens föda "normalt" utan skulle ha kejsarsnitt men är så jävla glad över att jag tog mitt sunda förnuft till fånga och gjorde detta för de är så stort!!

Född: En liten flicka med namnet Angelina Maria, 2009.07.17 kl 06.30, 52 cm lång och 3605g

Måndag

Har tagit lite ledig från internet under helgen, har haft Angelinas farmor här på besök så det har varit full rulle dygnet runt.

Idag badade vi Angelina för första gången, har bara tvättat henna innan och de var mycket omtyckt av henne och hon myste rejält nere i vattnet och tyckte de var skönt att få lufta lite och sen ligga inlindad i handduken hos mamma:

En trött och sliten mamma med underbara Angelina

♥♥♥

Har inte direkt haft några bra nätter än, hon är fortfarande inte skrikig eller gråter utan hon är bara vaken hela nätterna i flera flera timmar och inget vi gör hjälper henne att somna. Hon somnar så fort jag ammat klart henne men vaknar när jag flyttar på henne (jag kan ju inte sova med henne hängandes i bröstet haha). I går så väckte jag henne klockan 21.00 och kl 03.20 la Noak henne i sin säng och hon sov!! Jag förstår inte hur hon orkar vara vaken??

Men men... helgen har varit underbar med detta fina väder! Vi har varit ute och gått hur mycket som helst och de är ju väldans bra för kroppen. Farmor har köpt en babysitter och en bärsele (kommer bilder sen) så nu är Angelina jätte nöjd och glad =)

Igår så var vi ute vid torpet, hela familjen (min mamma & pappa, Noaks mamma, Noak, Jag, Angelina och en av pappas vänner). Vi grillade och hade de mysigt och kom inte hem först efter 20 tiden någongång. Trodde jag skulle somna ståendes där ett tag men klarade mig *skrattar*
Njuter av de fina vädret.

Inatt så ville Angelina vara vaken mellan 23.30-04.30, sen fick vi sova tills jag vaknade 07.45 och hoppade in i duschen och gjorde mig i klar inför återbesöket på BB som var klockan 10. Det tar ju en aningens längre tid när man har barn, vi kom dit precis klockan 10 och då han vi inte ens äta frukost plus att vi var 2 stycken hemma som hjältpes åt! Hujja om jag ska göra något själv någongång vid 10 då måste jag ju gå upp i ottan! *skrattar*

Sen har vi varit ute och gått sen dess, från 12 tills för ca 50 minuter sen.. gissa om jag är slut i kroppen? Men de var bra härligt =)Angelina har som vanligt sovit hela tiden, är inne på 5:e timmen nu och min mamma hjärna börjar bli orolig för att hon inte vaknar av hunger! Har ju försökt testa med att hon ska få säga till när hon är hungrig... kommer väcka henne om en 25 minuter för jag ammade henne bara i 10 minuter vid 11 tiden och tycker de är alldeles för länge sedan. Kan hon inte vara så här om kvällarna & nätterna? ;-)

Ensama hemma..

Klockan 17 åkte Noak till sitt jobb för en utbildning som dom skulle ha, klockan 18.30 ringde han och sa att dom inte börjat än för att dom hade så mkt att göra så han har bara väntat...

Kul!!....Då kunde han varit hemma med oss i två timmar till istället =((

Vill att min man ska komma hem NU!!


Första gången med barnvagnen, jag fick igen min skinnjacka dessutom! Men jag känner mig inte direkt fräsch...
Och vi kunde ta familjeparkering idag!! Det gillade vi för dom är så stoooora =))

Utflykt!

Natten har varit helt okej, jag la mig i sängen vid 22 tiden igår. Richard och Noak satt och kollade på fotboll så då kunde jag smyga iväg själv så fick Angelina ligga hos pappa och sova.

När klockan var 01 så väckte jag henne och ammade henne och sen fick vi inte sova! Kl 04.30 så la jag henne i sin egna säng och fick äntligen sova. Gud va bra jag sov nu när hon inte låg bredvid mig, så klockan 09 vaknade jag pigg som en lärka och väckte henne för amning och så somnade hon så la jag henne i sin egna säng igen och passade på att ta lite egen tid. Duschade, sminkade mig och gick runt här hemma och plockade i lugn och ro medans mina två älsklingar låg och sussade för fullt =)

Nu ska jag strax väcka henne, ska amma (ovanligt va?) för vi ska på utflykt idag. Jag har inte varit utanför dörren på en vecka så nu är de dags.. behöver se lite folk!


Mamma pussas, med väldigt risigt hår!

Vad ska ni hitta på idag?

Minus på vågen.

Idag ställde jag mig på vågen, har redan gått ner 7.1kg på bara 5 dagar! Det gillar jag =)

Har 10 kg kvar till min vikt som jag hade innan graviditeten men ska ner 11 kg till min vikt som jag hade på bröllopet, ska bli spännande att se hur lång tid de tar? Har ju fortfarande en gravidmage, ser ut som att jag är gravid i 5:e månaden ungefär *skrattar*  Man får ju inte banta när man ammar så det kommer ju ta sin lilla tid förmodligen.

Har än så länge inte fått några bristningar och hoppas på att få slippa det med, ska inte säga något säkert än då jag har några bekanta som fått bristningar ett par veckor efter förlossningen.

Hittade en gammal gammal bild på mig (2007)
Övertrött?

Jag tror att vår lilla Angelina har varit extremt övertrött, jag ammade henne i två timmar inatt och ändå ville hon inte somna! Tillslut så orkade jag inte mer så vi gick upp och kokade en napp och gav henne den och då blev hon lugn och tuttade...efter 1 timmas tuttande så sov hon fortfarande inte så jag ammade henne i 45 minuter igen och gav henne nappen efter det och då somnade hon...

Sen imorse var de samma sak, jag var tvungen att ge henne nappen för hon vill bara amma konstant hela tiden! Så nu har hon varit vaken från 10-14 och då har jag ammat henne 4 ggr och nu äntligen sover hon efter att Noak gått runt med henne.

♥♥♥

Vi hade besök av Anne, min moster och Angelinas syssling Alia!! Helt underbart att få krama om våra döttrar och visa upp dom för varandra. Det skiljer 10 dagar mellan dom och vi båda hoppas att dom blir lika bra vänner som vi 2 är och alltid kommer att vara.Tv: Alia 09.04.07 Th: Angelina 09.04.17

Första dagarna.

Hur har första dagarna varit?

Ja, vad ska man säga? Omtumlande...fantastiskt....rörigt.....chockerande.... ja de finns nog tusen ord som man måste använda för att beskriva hur det känns att få barn.

Första dygnet så känner man inte så mycket tycker jag, klart att man är glad men jag var mest chockad och kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var vi hade skapat.

Andra dagen så började man få känslor för den lilla varelsen som låg och tittade på en med stora ögon. Och då var de även dags för att göra första läkarundersökningen där dom kollar ögon, rörelser, höfter osv. Där fick jag den första mamma känslan, jag brast i tårar för att hon började gråta när dom kollade hennes höfter... Noak började gråta för att jag började gråta och tröstade mig *skrattar* Vilken känsla det var, hela hjärtat fylldes med massa kärlek i just de ögonblicket..vi var nu äntligen en familj! =)

Dagarna på BB gick mest ut på att passa klockan då hon skulle ammas var 3-4:e timme, hon är supersvårt väckt så en timma innan var vi tvugna att börja med det! Som tur var hade vi våra vänner där på BB, vi kunde prata med några som fått barn samma dag som oss och som dessutom hade rummet mitt emot oss! Det gillade jag och Noak =)

Första natten hemma gick bra, hon var som vanligt pigg och allert på natten. Hon vill amma konstant på nätterna, så fort jag tar bort henne när hon somnat börjar hon gråta och blir inte tyst först jag ammar henne igen *skrattar*  Inatt lät jag Noak sova så jag tog hand om allt vilket är lite svårt då jag har extremt ont men de kan jag berätta mer om senare för de tillhör förlossningen.Jag vill tacka er igen för alla gratulationer, jag har fått HUR mycket kommentarer som helst och jag har inte haft tid att svara och kommer nog inte ha de heller utan hoppas att de räcker med ett stort tack här! Jag kanske inte svarar på frågorna som ni ställt innan men ställer ni dom igen så ska jag göra det för de är lättare att hålla efter än att gå tillbaka och svara på 150 kommentarer som ni kanske förstår.. man har inte all tid i världen med en nyfödd den saken är säker!

Full rulle!

Vi är nu hemma med våran söta Anglina, det är så häftigt!

Första gången i babyskyddet!

Vi försöker att hitta rutiner nu, de är inte de lättaste *skrattar* Det är tur att vå båda är hemma samtidigt i 2 veckor nu för jag skulle aldrig klara detta själv ;-)

Just nu sitter Angelina och jag i soffan och väntar på pappa Noak som är och handlar frukost, min mage skriker efter hunger!! Återkommer senare när hon somnat för de tar sån tid att skriva med en hand!

Vår dotter är här!

Den 17 april kl 06.30 föddes vår dotter med namnet Angelina.Vi ligger på BB och är så lyckliga och bara njuter av dom första dagarna på BB, kommer åka hem på måndag som det ser ut nu

Sista inlägget.

Nadja ligger i soffan och har det extremt ont, det är nog verkligen på gång nu. fast man vet aldrig =>
vi kommer att åka in till förlossningen ganska så snart, så de blir inget mer bloggande förens det har hänt ngt

förhoppningsvis har vi våran dotter här nästa gång det skrivs =)

/blivande pappa

Pain..

Blir ingen utflykt med mamma, har för ont för det!

Undra om det är något på G eller om de bara är "falska" värkar som jävlas med mig för att ge mig falska förhoppningar? *skrattar*

Jaja, de återstår att se! Bara att vänta och se om jag får ännu ondare helt enkelt...

Jag återkommer om det sker något! Har läst mkt på nätet om att första fasen kan ta flera dagar så jag kan ju få gå så här i ett par dagar om jag har "otur".

Utflykt?

Mamma undrade om vi inte skulle åka till Växthuset och kolla på lite blommor till vårat vardagsrum, och de tycker jag låter som en bra idé!

Har lite små ont i magen men då är de ju bara bra att röra på sig och få hoppas på att man ska få riktigt ont så något händer nu så jag och Evelina får rätt på våra gissade datum *skrattar*Kom ut till oss nu!

Torsdag!

Har varit vaken tidigare idag, vaknade strax innan 05 men gick och la mig igen vid 08.30 då jag kände att jag inte kommer orka hela dagen om jag inte sover liiite till iaf ;-)

Idag kommer mamma hit, hon ska hjälpa mig med att tvätta fönsterna hos oss. Dom ser förjävliga ut! Jag ska försöka mig på att tvätta och dammsuga, förmodligen lär mamma ta dammsugandet om jag känner henne rätt *skrattar*

♥♥♥

Idag är det en vecka kvar till beräknad födsel av vår dotter, så här ser listan ut än så länge:

Anette 3 April
Caroline 3 April
Tessan 8 April
Mariah 9 April
Mia 10 April
Sandra 11 April
Emelinda 11 April

Malin 15 April
Natalie 16 April
Evelina 17 April
Nadja (mom 2 be) 17 April
Wifie 18 April
Denice 18 April
Frida + mamma 18 April
Steph 19 April
Mia 19 April
Heidi 19 April
Elin 20 April
Ingela 20 April
Lola 20 April
Vexy 20 & 27 April
Jenny 21 April
Ellinor 21 April
Anonym 22 April
Louise 22 April
Sarah 22 April
Therese 23 April
Tilda 23 April
Felicia 24 April
Marlene 25 April
MalinLj 25 April
Wysteriia 25 April
Blue Velvet 27 April
Noak (Dad 2 be) 27 April
Tess 4 Maj

Jag är hemma!

Det blev en lång dag ute, så himla skönt att inte sitta hemma för dagen gick så fort!

Jag åkte ner på stan och lämnade in mobilen (suck!) men fick så klart bra hjälp av Arne som vanligt, fick även träffa på en bekant som visst jobbar där som jag inte träffat på hur länge som helst som tappade hakan när hon såg mig *skrattar*

Direkt efter de gick jag en sväng till pappa salong och så funderade jag på vart jag skulle handla, jag tog de stället som låg längst bort nämligen Willys (bara för att de skulle ta lång tid haha) och så åkte jag till mormor och hälsade på. Mamma var där så vi tog en liten promenix vilket var skönt men nu har jag ont men de gör inget ;-)

Åkte till Noaks jobb snackade skit med Fredrik som var där och sen skjutsade jag hem mamma och så lagade jag mat och nu sitter jag här och myser.

Richard & Johan kommer strax över, ännu en fotbollskväll! =))

Superväder!

Vädret är jätte fint och solen steker som attans när man går ut och sätter sig... men jag är så otroligt rastlös idag att de inte fungerar att sitta ute så jag ska ta bilen in till stan och lämna in min jävla skit telefon och sen ska jag handla på vägen hem tänkte jag =)

'

Jag och Noak i lördags!

Karaoke?

Vår granne prövar visst på en karriär inom karaoke, jag tror inte den kommer fungera så bra.......

Det skär i mina öron när han vrålar!!! *muttrar*

Onsdag

Då var man inne i mitten på veckan, skönt! Har sovit som en kratta (ovanligt va?!) så jag gick upp tillsammans med Noak och åt frukost. Ligger nu i sängen igen och kollar på tv och surfar runt lite granna.

♥♥♥

Igår kväll så kom Freddy och Amanda hit, vi hade fotbollskväll och snackade en del skit och åt Riesen choklad och drack Pepsi =)) Både jag och Noak hade super svårt för att somna igår kväll efter det, måste varit kaffet för Noaks del och Pepsin för min del? *skrattar*

Samtal från maken

Han jobbar över, vilket är bra men tråkigt för mig som saknar honom här hemma! *ler*

Han hade visst fixat tatueringstid om en månad så då kommer han bli ännu hetare än vad han redan är för han kommer tatuera hela sin högra arm *dreggel* Jag älskar tatueringar på killar och mycket ska det vara!! Vad det blir tänker jag inte skriva om utan de får ni se sen, han ska även täcka över sin tribal han har på armen för den passar inte in med resten som kommer att vara.

På denna bilden ser ni vad han har på högra armen idag, hela den ska alltså täckas! =)


Nu är de dags för Unga Mödrar på Kanal 5.

Nya tröjorna!

Dessa två tröjor köpte Noak åt mig igår, dom kommer från JC och kostar 198:-/st. Vågade inte ta XS som jag alltid har haft, man vet ju att de tar ett tag innan magen drar ihop sig efter att man fått barn och jag vill ju inte se ut som ett korvskinn *skrattar*


Påskhelgen som var!

I torsdagskväll tog vi de bara lugnt eftersom Noak skulle upp tidigt för att åka till Elmia.

I fredags så åkte jag och Pappa till mina släktingar i Sthlm, var superkul att umgås med dom och äta god mat och prata om bebisens ankomst osv osv. Var nog sista gången jag var där med en så stor mage för nästa gång ska jag ha med mig vår lill-tjej! =)) Fick gosa med farmors underbara vita feta katt, vi ser typ likadana ut i kroppen *skrattar*I lördags så åkte vi först hem till Freddy och Amanda, Noak ville raka skallen och så passade vi på att säga hej. Dock svullnade mina händer och fötter så jävla mkt att jag fick panik och var tvungen att be om ursäkt och säga att vi måste gå för jag var tvungen att komma ut!

Vi åkte och handlade en kebab med bröd till Noak och jag hade med mig skinksallad hemifrån och sen åkte vi ut till Sundbyholm och bara myste och käkade gott och gick runt där. Tog en glass oxå innan vi åkte till Noaks arbetskollega och hälsade på hos honom, var kul!Direkt efter det bar de av till pappa, mamma var oxå där så vi käkade påskmiddag ihop och jag blev såklart proppmätt!

I söndags så åkte vi till min moster i Kvicksund för att träffa Anne m.fl och hennes underbart söta dotter (5 dagar gammal). Var så härligt att bara sitta och titta på henne hela dagen. Det blev grillning och massa annat god mat tillsammans och vi kom inte hem först vi 20 tiden tror jag det var?

Sen åkte vi bara hem och slappade och Richard kom över så satte vi oss framför en film av Quentin Tarantino som hade sjukt häftiga fighting scener men själva filmen var sådär.Igår så kikade vi på film mitt på dagen och sen gick vi ner på stan och strosade runt där Noak shoppade lite kläder åt sig och sen åt mig (tack baby!) och så gick vi och handlade lite mat (blev tacos!) och sen myste vi bara hela kvällen. Gäller att ta vara på tiden som "bara" vi 2 =)

Vardag igen.

Så var det ingen Noak hemma när man gick upp idag, så tråkigt! Vi har haft en underbar helg som jag tänkte skriva om lite senare under dagen.

♥♥♥ 

Har varit extremt trött, nästan sådär att jag inte kan hålla ögonen öppna och kroppen vill bara sova sen igår. Har tagit de lugnt så får vi se om jag är lika trött idag? Just nu känner jag mig nyvaken trots att jag varit vaken i 3 timmar *skrattar*

Sysselsättning i veckan?

Jag känner att mina tankar måste komma på andra vägar så jag måste få sysselsätta mig varje dag denna veckan när Noak är på jobbet så jag inte bara går och tänker på när vår lilla tös ska kika ut!

Någon som vill leka?? =))

♥♥♥

Gissningslista på när ni tror bebis kommer:

Anette 3 April
Caroline 3 April
Tessan 8 April
Mariah 9 April
Mia 10 April
Sandra 11 April
Emelinda 11 April

Malin 15 April
Natalie 16 April
Evelina 17 April
Nadja (mom 2 be) 17 April
Wifie 18 April
Denice 18 April
Frida + mamma 18 April
Steph 19 April
Mia 19 April
Heidi 19 April
Elin 20 April
Ingela 20 April
Lola 20 April
Vexy 20 & 27 April
Jenny 21 April
Ellinor 21 April
Anonym 22 April
Louise 22 April
Sarah 22 April
Therese 23 April
Tilda 23 April
Marlene 25 April
MalinLj 25 April
Wysteriia 25 April
Blue Velvet 27 April
Noak (Dad 2 be) 27 April

Söndag

Har precis käkat frukost, mitt i frukosten kom Danne förbi och plingade på och jag undrade vem är de som kommer så tidigt? *skrattar*

Det var för en bra sak för han drog med sig Noak ut för att gå! Jag ska passa på att duscha och göra mig iordning för vid 12 tiden åker vi till moster och hälsar på Anne och hennes 5 dagars lilla prinsessa *längtar*

Ha en underbar dag i vårsolen!

Lonely morning

Noak har precis åkt iväg, har varit vaken i drygt en timme. Ingen idé att gå och lägga sig igen för pappa kommer och hämtar mig kl 10 för att åka till Farmor i Sthlm.


Vill bara önska er en Glad Påsk!!! =))


Nu får mannen min komma hem!

Vet inte om han ska jobba över men jag är så sjukt sugen på sallad som jag ska göra ikväll, men vill inte börja först han kommer hem direkt för de är ju lite tråkigt för då äter jag upp allt *skrattar*

♥♥♥

Idag ska vi inte göra något speciellt, han ska ju upp tidigt för vid 08 tiden ska grabbarna åka till Jönköping för att gå på bilmässan där. Hade jag inte varit så stor och beräknad att föda närsom så skulle jag oxå hängt på men nu får jag stanna hemma.. eller jag ska åka till farmor i Sthlm har jag bestämt och jag fick tvinga pappa för han var då lite orolig för att något kanske skulle starta när vi var där *skrattar* Men mamma övertalade honom att ta med mig ut från lägenheten och de finns ju faktiskt sjukhus i Sthlm med! =)

Det spricker upp!

Hoppsan, nu helt plötsligt blev det jätte ljust i vardagsrummet!! De bara sprack upp lite sådär ;-)

♥♥♥

Har precis varit ute på en promenad, gick med mamma till hennes jobb och sen till Coop (som vanligt) och gick hem. Jag köpte lite grejjer som fattades till salladen ikväll och så köpte jag chips & påskmust... jag har nog bara köpt chips 1 gång sen jag blev gravid och jag som äääääälskar det i vanliga fall.. får se om och när jag äter dom? Jag menar...jag är inte direkt nyttig nuförtiden måste jag erkänna *skrattar*

Har tvättat och hängt upp tvätt så lite duktig känner jag mig allt! Ska ta och vila lite nu, är nog bäst att göra de så fort man känner av att man är trött och lyssnar på kroppen nu i slutet!

Vad har ni för er?

Nya fälgar!

Igår så kom Noak hem med nya fälgar på bilen, vi beställde dom + nya däck förra veckan och det blev superbra! Fick tyvärr inga bra kort så man ser inte riktigt hur snyggt de blev.Så nu sitter det 19" RS6 fälgar på =)

Uppe tidigt idag..

Jag vaknade föra 7 idag, hoppade in i duschen eftersom vi skulle till barnmorskan idag. Kom hem för en halvtimme sen typ, allt är klart för leverans av en stycke bebis *skrattar*

♥♥♥

Nu sitter jag här hemma och kollar på Blood Diamond, får se om de är något att hänga i julgranen? ;-) Har inget inplanerat idag heller, om inget oväntat sker?


Laga mat..

Drog mig upp ur soffan nyss för att börja laga Chili Con Carne, Noak kommer inte hem först om ett par timmar men jag ska låta den stå och puttra i 1 timme för att få så mycket smak som möjligt och när han kommer hem behöver jag bara sätta igång spisen och slänga i bönor + majs och koka riset ;-)

Nä..åter till tv tittandet för nu blir de One Tree Hill!

En sväng ut..

Drog mig ut för att få lite av dom svaga solstrålarna som kikar fram bakom slöjmolnen.

Var och hämtade ut ett paket och så köpte jag lite som fattades här hemma från Coop (nejlikor, honung & flingor!), var ganska skönt men nu ska jag lägga mig i soffan och dricka thé och kolla på One Tree Hill och Gossip Girl! =)


Så här såg jag ut idag, har fan inget att ha på mig längre nu när man är så stor och allt är obekvämt och stramar åt!

Min dag idag!

Frida var så snäll och skickade ett grattis-på-namnsdagen-sms som jag blev jätte glad över!


Foto av Therese/Operfekt.com

Nadja

Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100
Namnsdag: 8 April
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 2553
Antal män med namnet i Sverige: 0
Nadja, eller Nadia, är ett kvinnonamn med ryskt ursprung. Det är en förkortad form av Nadeschda som betyder "hopp".

Mulen morgon..

Idag var det inte lika rolig att vakna, det är alldeles mulet ute =(

Vet inte vad jag ska hitta på idag? Känns som att jag inte har lust till något, blir nog bara till att tvätta lite! En slappardag helt enkelt, man behöver ju sådana med? *ler*

Vad ska ni göra?

Slagsta Glass!

Nu åker jag, Noak och Richard till Slagsta Glass!!! =)) Mums!

Så stolt!!

Klockan 12.35 blev min älskade kusin/bästa vän och brudtärna Anne mamma till sin lilla dotter!!!!

Jag är så jävla stolt över henne, hon hade världens drömförlossning och kan nu njuta av tiden som mamma. Jag är så avundsjuk och vill att får tös ska kika ut NU NU NU!!! =))Jag & Anne på julafton med våra "stora" magar ;-)

Dumt att kvittera?

Fick en avstämningsfaktura gällande elen från vår förra lägenhet på -209kr (alltså tillgodo) och så får vi våran elfaktura till våran nya lägenhet som är på 209kr, dumt att kvittera ut dessa två mot varandra??

Har mailat dom och frågat om dom inte kan göra detta, känns ju som det allra smidigaste!

♥♥♥

Har duschat och tvättat håret, skulle behöva dammsuga och byta sängkläder men de får bli till e.m för jag tänkte gå ner på stan och äta lunch med pappa. Har bilen här hemma men jag ska gå så jag får röra på mig för de behövs ;-)

Vad har ni för er i de underbara vädret idag?

Tisdag morgon

Solen skiner men de är inte varmt ute just nu, frosten ligger på bilarna men så brukar det vara i april. Kallt under nätterna och skönt vårväder på dagarna ;-)Har INTE sovit bra inatt, men de är av en rolig anledning. Tänker på min underbara älskade kusin och bästa vän Anne!!!!

Ett år sen..

Vi bestämde oss för att gifta oss och skaffa barn, nu sitter jag här med ringarna runt halsen och magen i vädret och väntar på att bebis ska komma ut till oss.Du och jag för alltid! Snart är vi 3 =)

Gästrum/Bebisrum klart!

Idag så hämtade jag överkastet till gästsängen så nu ser det finare ut där inne, finns inget mer att göra förutom belysning (ska inte ha den lampan som står vid sängen nu). Har ett nattduksbord som står bredvid sängen som inte syns, ska ha en snygg lampa där istället är det tänkt.

Babyskydd och vagn kommer inte stå i rummet sen heller

Ser inte direkt ut som ett barnrum men jag är inte så mycket för sånt utan vill ha de stilrent, sen när barnet blir såpass gammalt att de är dags för leksaker och att hon ska sova där osv så får de ändras ;-)

Tack snälla mamma för all hjälp med rummet!

För engångs skull köpte jag något åt mig själv!


Gick in på H&M och beställde två toppar, dock var de inte leverans först slutet på maj resp början på juni..surt men så kan det vara! Jag tog XS för de tror jag inte ska vara några problem ;-)

Tyckte dessa verkar bra ifall jag har en sladdrig mage ett tag efter bebis är född *skrattar*134:- styck fick jag betala för jag hade en rabattkupong som damp ner i brevlådan häromdagen.

Hur står de till på gissningsfronten?

Gjorde ju en lista för lite mer än en månad sen där jag bad er gissa när lill-tösen skulle komma till världen. Och några hade gissat på början av April men så blev det inte alltså, så här ser det ut just nu:

Anette 3 April
Caroline 3 April
Tessan 8 April
Mariah 9 April
Mia 10 April
Sandra 11 April
Emelinda 11 April
Malin 15 April
Evelina 17 April
Wifie 18 April
Denice 18 April
Frida + mamma 18 April
Steph 19 April
Mia 19 April
Heidi 19 April
Elin 20 April
Ingela 20 April
Lola 20 April
Vexy 20 & 27 April
Jenny 21 April
Ellinor 21 April
Anonym 22 April
Louise 22 April
Sarah 22 April
Therese 23 April
Tilda 23 April
Marlene 25 April
MalinLj 25 April
Wysteriia 25 April
Blue Velvet 27 April

Så var helgen slut?

Ny vecka, men en kort vecka eftersom det är påsk till helgen! =))

Dagen börjar såpass bra att solen skiner och gör hela sovrummet ljus, man blir pigg! Ska sätta mig på balkongen och läsa idag, väntar på ett paket från Ellos där jag beställt överkast till gäst/bebisrummet som jag är nyfiken på! Såg även att Noak lämnat bilen hemma, men ska nog inte ut och åka idag när de är så här fint väder utan bara njuuuuuta! Ska även försöka rasta dammsugaren lite granna hehe


Köttfärsbiffar med tabbouleh

Idag så visste jag inte vad jag skulle äta, kikade i frysen och skafferiet flera ggr om (är ju så tråkigt att laga mat till bara sig själv...)

Men tillslut så blev det detta:Recept på köttfärsbiff finns här (skrivit om det tidigare) :
Recept

Tabbouleh:
1 dl bulgur som jag kokar med lite buljong
½ tomat som jag finhackat
1/4 gurka som jag finhackat
Gul lök som finhackas (efter smak)
½ vitlök
½ citron
Olivolja
Salt
Peppar
Paprikapulver
Mynta
Slätbladig persilja

När bulguren är klar så häll på dressingen som består av citronen, oljan + vitlök och rör runt. Ha sedan i grönsaker plus kryddor och rör runt och smaka av om ev lite mer citron behövs tillsättas.

Sola lite?

Ska sätta mig på balkongen med en kopp thé, några satsumas och en ny gravidtidning som jag köpte igår (gravidbibeln) och bara njuta av solens strålar mot ansiktet!


Lördag morgon

Har haft en underbar morgon, vaknade strax innan halv åtta imorse och låg och myste med Noak i sängen och vid åtta tiden så gick han till Coop för att handla frukost medans jag ställde mig och diskade, kokade ägg/thé & kaffe.Sen satt vi bara och njöt av en solig lördagsmorgon (dock kall! Var minusgrader när vi klev upp...). Nu ligger jag själv i sängen, Noak jobbar idag och efter jobbet så ska dom inventera och typ direkt efter det ska vi åka till Fredrik och Therese vilket jag ser fram emot!! =))

Vad ska ni hitta på idag?

Radarparet ska ut på vägarna..igen!


Jajamensan, jag har fått med mig Veronica till att åka ut till Slagsta Glass för att moffa och njuta av solen! Noak var precis här och lämnade bilen så nu behöver vi inte sitta inne i stan eller ngt sånt =))

Äntligen!! Var ju typ hundra år sen vi lekte senast hihiJag och Veronica för ett år sedan typ när vi fortfarande jobbade tillsammans!

Vi två blir tre, foto 4 (sista)Foto av Therese/Operfekt.com

Dreaming of you!


Fredag!

Bästa dagen i veckan som de flesta skriver, en hel helg att se fram emot.

♥♥♥

Har inget inplanerat förutom Gravid Yoga klockan 16.00 som vanligt, Noak ska jobba imorgon med eftersom dom har säsong nu så blir de 6 arbetsdagar i veckan men de är bra pengar =)

Kanske skulle skutta in i duschen och tvätta håret?

Njuter...

Har suttit en liten stund på balkongen, har faktiskt tagit det väldigt lugnt idag och ska fortsätta med det har jag bestämt mig för.

Mamma gjorde iordning vår balkong igår så nu kan man njuta av solen där, har laddat upp med mina gravidtidningar som jag köpt sen i höstas har tänkt att jag ska läsa igenom dom en gång till sen har jag inte nytta av dom mer... får se vad jag ska göra med dom sen?10 grader och sol!

Mexikansk köttfärsgratäng

Fick ett tips om denna köttfärsgratäng och jag tyckte de lät och såg så gott ut att jag var tvungen att testa den själv! Till nästa gång kommer jag dock att göra den med tacoköttfärs och så kommer jag använda en smaksatt krossade tomater (typ chili vitlök) då tror jag den blir perfekt för att jag tyckte jag kryddade satan men ändå var de lite snålt när vi väl åt ;-)

 
Bild 1 innan jag strödde över riven ost Bild 2 Serverad och klar!

500g krossade tomater
400g köttfärs
3dl basmatiris
6dl köttbuljong
Salt
Spiskummin
Cayennepeppar
Svartpeppar
Paprikakrydda
Majs
Chili
Lök
Vitlök
Paprika
Riven ost av eget tycke (jag använder mozzarella)

Tillagning:


Koka ris tillsammans med buljong, stek under tiden köttfärsen och tillsätt alla ingridienser och låt småputtra. När allt är klart så blandar man det och lägger i en form och så strör man över riven ost och in i ugnen (225 grader)  tills osten fått färg, klart på 25 minuter! =)

Vi två blir tre, foto 3


Foto Therese/Operfekt.com

So much love!

Vad ska man hitta på idag?

Ligger här i sängen och kollar på Våra Bästa År, har varit vaken i nån timme men datorn har inte velat koppla upp sig mot internet.

Sov lite sådär inatt, var vaken mellan 02.30 och 04.00 ungefär, var pigg som en lärka! Förstår verkligen inte var min energi kom ifrån? Jag lagade ju mat igår och hade mig och sen efter 20 så började jag tvätta och hänga in tvätt som torkat sen innan osv..allting imellan pauserna på Greys Anatomy haha... jaja! =)

Har ingen aning om vad jag ska göra idag, kanske skulle bara va?

Då var man hemma..

Snacka om att dagarna går fort!! Helt sanslöst..

Vid 12 tiden kom min hemliga lunch-date, hade mysigt nere på stan.. strosade runt och åt glass (såklart!) och snackade en hel del och bara umgicks =))

Direkt efter de så mötte jag upp mamma och så tog vi pappas bil och så har vi åkt runt, först till Jysk, Sängjätten, Noaks jobb, Tuna Park, Underbara Hem, Coop och så var vi en sväng hos mamma och hämtade balkong möbler.. tror ni att jag är trött i kroppen nu??? Bara ligger i soffan och blir ännu tröttare när jag vet att jag måste börja med maten om en timme (blir lax och stekt potatis) *skrattar*Just nu är de 10 grader och strålande sol trots att klockan är efter 17!

Vilket väder!

Strålande sol och typ 6 grader varmt eller något sånt, måste nog ta en glass i vårsolen idag! *ler*

♥♥♥

Sitter nyvaken i soffan och har ätit frukost, hade inte så mycket i kylskåpet insåg jag så det måste definitivt handlas idag! Men Noak lär väl jobba över som vanligt nu när dom har säsong på jobbet..får nog kanske be om hjälp från mamma i e.m för jag ska ändå leka med henne idag =)

RSS 2.0