Då brast det..

...förr eller senare så skulle de göra det och nu var de pga att banken inte ville ge oss ett lånelöfte pga att jag ska "vara hemma" nu med barn osv.... helt sjukt! Spelade ingen roll att vi hade en väldigt bra buffert som jag inte känner många i vår ålder som har (men som har lån!)... jag sa - ni räknade ju med när vi ansökte första gången på att man kan bli arbetslös och klara av det och ja jo de hade jag ju rätt i men de kändes inte ok utan vi fick återkomma när jag hade jobb igen..

TACK!! Nu kan vi skita i köp av bostad på säkerligen 1 år MINST... *gråter*

Bara motgångar hela tiden... =( Jag förstår inte skillnaden, vi räknade ut att köpa detta huset för 200.000 över utgångspriset skulle ge oss en månadskostnad på 1500:- mer per skalle mot vad vi har idag och de är INGA pengar.. helt sanslöst!

Jag är så jävla ledsen och besviken nu.................

Kontaktade en annan bank och dom sa att dom absolut kan hjälpa oss med lån då a-kassa och föräldrapenning faktiskt räknas som en inkomst men pga finanskrisen så lånar dom inte ut 100% längre så då betyder de att vi inte skulle ha någon buffert alls istället efter att vi köpt huset eftersom vi måste lägga pengar för lagfart, pantbrev + 10% kontant av våra egna pengar.. kul om något oväntat händer i huset som vi måste laga då har vi ingen buffert att ta av och den situationen vägrar vi sätta oss i.

Kommentarer
Postat av: Ingela

Nej vad tråkigt! Vad ledsen jag blir för er skull. Men försök tänk positivt, ni kanske kan spara lite pengar på att bo kvar?! Och man behöver inte så mycket mer utrymme första tiden med barn. Vi bor i en 2:a vilket funkar jättebra!Kramar om

2008-11-26 @ 15:29:12
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Carro

Nej.. fy det var väldigt tråkiga nyheter.

Vi har en super bra bank Lady som bevilja vårat lån utan snack. Om du vill ha hennes namn så säg till.. hon finns på Swedbank.

2008-11-26 @ 16:02:57
Postat av: Siram

Nämen usch vilken otur! Kolla runt med fler banker och se vad de säger! Men det är ju som sagt var dåliga ekonomiska tider nu, det är ju typiskt! Leta hyreslägenhet annars, som ett alternativ, mest som en paus medans ni letar bra bank eller sparar ihop ännu mer pengar!

2008-11-26 @ 16:24:00
URL: http://siram.blogg.se/
Postat av: Caroline

oj va trist att höra, för hoppningsvis så blir det bättre nu nästa år så kanske ni kan kolla hus då. Vilka banker har ni kollat det finns gott om banker så jag tycker ni ska kolla runt lite mer, jag och min sambo har salusansvar som bank.

2008-11-26 @ 16:24:17
URL: http://winneroth.blogg.se/
Postat av: CityGirl

Fy va trist. Vad var skillnaden nu och då? Dåligt som bara den.

2008-11-26 @ 16:38:37
URL: http://citygirl.nu
Postat av: Erika

Nej va tråkigt, jag fick en gråt attack häromdagen om samma fråga om lån..min sambo och jag har separerat och jag behöver köpa en ny bostad för att kunna flytta ut. Jag fick knappt heller ta ngt lån. Precis som du hade jag en bra kontantinsats att ge och har inga lån, men icke då...Jag fattar inte heller folk som säger att de så lätt får lån. Jag måste ha valt helt fel bank ska kolla upp flera banker och se va dom kan erbjuda..detta var på swedbank..

2008-11-26 @ 17:16:35
URL: http://erikachristina.blogg.se/
Postat av: B E R G O D A L V A N A. C O M

Nää fyy gumman nu får det ändå räcka med motgångar. Tycker så synd om dig. stor styrkekram

2008-11-26 @ 17:33:54
URL: http://bergodalvana.com
Postat av: Helen

Prova Länsförsäkringars bank innan ni ger upp...

2008-11-26 @ 20:30:59
Postat av: F R i D A

A men va fan... Vad är detta nu då?! Som du sa till mig (och även skrev här) så ska de ju räkna med att något oförutsett kan hända, annars ska de ju inte godkänna så mycket pengar. Skumt!----------Ja, Z är jättesöt och så... men jag vill inte ha honom i sängen eller i soffan. Han hårar och luktar hund (no shit)! =D Puss

2008-11-26 @ 21:32:21
URL: http://lillafridas.blogg.se/
Postat av: Wysteriia

Usch vad jag blir ledsen för er skull! :( massa kramar Men förhoppningsvis så kommer det ju gå bra att bo kvar lite längre iaf!

2008-11-26 @ 23:38:58
URL: http://Wysteriiasblogg.se
Postat av: Anonym

hej !!!

sök lånelöfte på den statliga banken SBAB man kan låna upp till 95% där i stället för 90% som på andra banker..jag o min sambo har precis köpt en villa, trodde aldrig att vi skulle ha eget..men efter flera försök hos olika banker så gick det!!! jipi!! vi fick för 1,5 mille, även om dom sa att han inte räknas som fastanställd på en bemaningsföretag så tog dom hans akassa som inkomst:-) o sen jag då som jobbar innom vården och inte har så jätte bra inkomst + att jag e mammaledig, och kommer att vara det minns 1 år till. pratade med en dam typp 3 gånger maxi telefon!! skit bra!! så lika till jag håller tummarna för er!

2008-11-27 @ 00:02:46
Postat av: Lajsa.net

Fy fan vad tråkigt :( .. Jag tror mycket har med krisen just nu också.. Många banker säger nej nu nämligen. Vi skulle byta bank för några veckor sedan men de kunde inte ta emot oss. Hade vi kommit 2 dagar innan hade de tagit emot oss men nu måste vi vänta till Januari. Trist!

2008-11-27 @ 00:27:53
URL: http://lajsa.net
Postat av: Fru Evelina

åh nej vad trist!! men ni har fått lånelöfte innan? det borde väl gälla fortfarande, speciellt om akassa räknas till inkomst...

hoppas det löser sig snart gumman!

kram

2008-11-27 @ 08:37:45
URL: http://evelinas.blogg.se/
Postat av: catti

MEN VAD FAAAN!?!? Alltså det är ju helt sjukt det här.. Hur mycket ska ni behöva stå ut med?? :( Kan dom bara ändra ett lånelöfte sådär?? Säkert har det med finanskrisen att göra.. Såg på TV igår och bankerna lånar ju typ inte ut pengar längre. KRAM GUMMAN och tänk på det fina du bär inom dig samt vilken underbar andra hälft du har, tillsammans klarar ni allt. :)

2008-11-28 @ 07:38:33
URL: http://thewife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0