Fredagen är här!

Idag hade jag hoppats på en sovmorgon, men sent igår kväll kom jag på att vi skulle till BVC kl 09,30 för sprutor. Jag ställer klockan på 08,30 ifall ifall så vi inte kommer försent..

Kl 09 så har Angelina fortfarande inte vaknat så jag får gå in och väcka henne och hon är så trööööött! Åååh tänker jag, vilken sovmorgon vi båda skulle fått om de inte varit BVC idag. Men men, vi gjorde oss iordning snabbt och styrde oss mot sprutorna. Angelina tycker de är så kul där för de finns så mycket skoj att leka med, hon ville inte gå hem utan ville gärna vara kvar och leka.

 

Det gick superbra att ta sprutorna, hon grät och streta precis när hon satte i sprutan. Men hon blev tyst så fort de var klart och jag visade lite leksaker. Vi satt kvar ett tag på golvet och pratade med vår BVC-tant som är så go, hon berömde Angelina så himla mycket för att hon visar så starkt vad hon vill och inte vill. Hon frågade även om jag börjat märka av trots och ja det har vi och jag passade på att fråga om de är "normalt" att det börjar vid 18 månader och fick till svar:

 

- Oja! Det börjar redan nu och sen blir de värre efter ett tag för att sen jämna ut sig, det är viktigt att du/ni låter henne få sina utbrott och låter henne få vara arg för det är en del av utvecklingen. Ta inte striden om ni inte måste. Om ni måste så förklara bara för henne varför hon t.ex måste sätta sig i vagnen och ta striden men låt de vara så gott de går.

 

Vad bra sa jag, för de är så vi gör. Vi låter henne skrika och gapa och bekräftar hennes ilska och pratar med henne. Ibland så blir man såklart arg själv oxå men inte så ofta, de är väl oftast om man känner sig stressad.

 

 

Vi åkte hem och Angelina ville springa runt lite på innergården, våran otroligt barnvänliga innergård?! Hon ville gärna gå till den lilla parken på andra sidan vägen också så att vi gick dit en sväng och kastade äpplen som trillat från träden. Men efter 30 minuter frös jag så jäkligt för ingen av oss var "uteklädda" så vi gick hem.

 

Vi har ätit och hon har lekt så snällt i ca 50 minuter själv medans jag fått tvätta, hänga tvätt, diska, bädda, fixa med kläderna, damma lite etc. Nu har hon precis somnat så jag ska sätta mig ner och kolla lite jobb osånt kul.

 

Vad hittar ni på?


Kommentarer
Postat av: Karin

tack för en fin kommentar Nadja:) hoppas ni har en fin fredag!!

2010-11-05 @ 13:36:24
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Marie

Va skönt att "eran" trots började så tidigt som 18 månader. Då kanske den slutar tidigare. Vilja började trotsa lagom till att hon skulle fylla 2 år så vi har väl en bra tid kvar vi =/

2010-11-05 @ 13:44:50
URL: http://mamafeelings.blogg.se/
Postat av: Malin

Skönt o höra att det är normalt! Kan inte säga att Moa trotsar, men hon testar oss väääldigt... just biten med att klättra på allt!

2010-11-05 @ 15:07:00
URL: http://andthroughitall.blogg.se/
Postat av: Felizia Höök

Var gärna med i veckans blogg hos mig om du har tid :)

2010-11-05 @ 15:21:39
URL: http://feliziahooks.blogg.se/
Postat av: BlueVelvet

Fina bilder du har i bloggen. Är det en speciell app till iPhonen eller?

2010-11-05 @ 21:24:51
URL: http://bluevelvet.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0